Opskrifter

Tyrkisk kød- og linsesuppe
En suppe der bare smager så det synger. "Det jo gæstemad" sagde min mand første gang jeg servede denne. Jeg fandt opskriften i et Samvirkeblad for et par år siden og nu vil jeg dele den med jer:

Suppe:
2 fed hvidløg
2 mellemstore løg
1 spsk olie
250 g hakket oksekød
1 dåse flåede hakkede tomater
3-4 spsk tomatkoncentrat
2 tsk paprika
1,2 l hønsebouillon
2½ dl (200 g) røde linser
salt og peber
skal fra 2 økologiske citroner

Tilbehør:
1½ dl fløde
3 dl yoghurt naturel
½ dl hakket mynte
1 dl hakket persille
4 fed presset hvidløg
1 citron i både
Nybagt/nybragt brød

Yoghurten afdryppes i et kaffefilter, mens suppen laves. Løg og hvidløg hakkes og svitses i olien i en gryde. Kødet tilsættes og svitses til det bliver brunligt. Flåede tomater, tomatkoncentrat, paprika, bouillon og linser tilsættes. Suppen koges under låg i ca. 20 minutter og smages til med salt og peber. Lad suppen trække i 10 minutter.
Server suppen med afdryppet yoghurt, fløde, kryderurter, hvidløg og citronbåde i små skåle, på den måde kan suppen smages individuelt til. Man skal som minimum unde sig selv at prøve persille og mynte ovenpå, det giver en helt fantastisk fuldendt smag. Brødet kan man jo evt. dyppe i suppen :)
(Foto: http://www.env.dk/)